Менструацията - край на едно табу!

Месечен цикъл и менструални бикини

Сигурно вече сте чували за съществуването на менструални бикини! Това се дължи може би на нарастващата им популярност и на постоянното им въвеждане като малка революция в ежедневието на жените, постепенно превръщайки се в техен предпочитан избор пред конвенционалните предпазни средства за еднократна употреба.

Ameissy

Бельо за многократна употреба

Може би още не знаете, но менструалното бельо за многократна употреба непрекъснато завладява пазара на стандартни защитни средства като превръзки и тампони!

Жените вече говорят за това на вечерни партита с приятелки и описват убедително концепцията - това е бельо, което прилича на класическо бельо, но което благодарение на абсорбиращите и дренажни слоеве, подплатени от водоустойчиви повърхности, играе и ролята на хигиенна защита. Страхотно, нали!

Разбира се, менструалните бикини са революционна концепция, която променя фундаментално менструалните навици на жените. Всичко, което трябва да направят, е да си обуят менструалните бикини, както правят всеки ден с ежедневното си бельо. Не са необходими повече тампони или превръзки! Това бельо е напълно самодостатъчно и е в състояние да абсорбира и задържа течност за няколко часа. Някои модели дори осигуряват защита за 12 до 24 часа, когато например пътувате или не можете да се преоблечете!

Без повече табута!

Скрийте тази кръв, която не искате да видите! Менструацията беше до голяма степен изключена от обществената сфера. И все пак е важно да говорим за това, нека не бъдем предубедени, крайно време е да се сложи край на някои неравенства.